دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

الکتروکوتر

الکتروکوتر

الکتروکوتر

الکتروکوتر | خرید الکتروکوتر

لغت Cauterization به معنای سوزاندن زخم به وسیله داغی آتش یا داغی آهن می باشد که در پزشکی به عمل سوزاندن عروق و یا قسمتی از بافت که دچار خونریزی شده برای کنترل و جلوگیری از خونریزی گفته می شود. دستگاهی که این عمل را انجام می دهد دستگاه الکتروکوتر نام دارند. این دستگاه از تجهیزات پزشکی بیمارستانی مهم و ضروری است.

الکتروکوتر (electrocutter) یا الکتروسرجری در حقیقت یک ژنراتور بسامد رادیویی است. دو الکترود به ژنراتور بسامد رادیویی (RF) متصل می‌شود که یکی از آنها فعال است و سطح مقطعی بسیار کوچکتر نسبت به الکترود دیگر دارد.

الکترود فعال، معمولاً به شکل یک ابزار یا پروب ساخته می‌شود و توسط پزشک به کار می‌رود. الکترود غیرفعال، سطح بسیار بزرگتری دارد. این الکترود که به «صفحه بیمار» موسوم است، از یک سطح با جنس رسانا تشکیل می‌شود که زیر ران یا باسن بیمار قرار می‌گیرد. دستگاه های جدید به علت فرکانس بالا بدون اتصال این صفحه با بدن بیمار نیز کار می کنند.

 

الکتروکوتر1 - الکتروکوتر

ایمنی الکتروکوتر

الکتروکوتر، یک تولیدکننده امواج الکترومغناطیسی با توان بالا است بنابراین بایستی به درستی استفاده شود تا کاملا ایمن باشد. دستگاه الکتروسرجری، در صورت استفاده نادرست، برای سلامت کاربران و بیماران مشکل ایجاد می کند. متداول ‌ترین صدمه به بیماران، سوختگی در نقاط نامناسب بدن است. اصلی ‌ترین دلیل آن هم خراب بودن یا استفاده نادرست از الکترود یا پد بیمار است.

در صورتی که این الکترود یا پد، درست متصل نشود یا بر روی برجستگی ‌های استخوانی قرار گیرد به موجب کاهش امپدانس محل اتصال، چگالی جریان افزایش می ‌یابد. هرگونه ناهمواری در سطح اتصال می‌ تواند سوختگی ایجاد کند. استفاده از ژل در محل اتصال الکترود به بدن نیز جهت ایمنی بیشتر، توصیه می ‌شود.

خطر دیگر زمانی پیش می‌آید که یک نقطه روی بدن بیمار با یک مقاومت کمتر، زمین شود در نتیجه جریان اصلی به زمین نابجا هدایت می‌شود. اگر چگالی جریان از طریق نقطه‌ای که به اشتباه زمین شده ‌است، به اندازه کافی بالا باشد، سوختگی رخ می ‌دهد. وجود حفره ‌های میکروسکوپی روی دستکش جراح، ریختن هر نوع مایع داخل ماشین، استفاده ‌های نابه جا از سیستم (استفاده از سطح رویی دستگاه به عنوان میز) باعث عدم ایمنی دستگاه می شود.

 

دستگاه الکتروسرجری

دستگاه های الکتروسرجری، که به آن الکترو کوتر یا کوتر هم اطلاق می شود کاربرد روز افزونی در پزشکی دارند. دستگاه های الکتروسرجری جدید از امواج با فرکانس بالا RF استفاده می کنند بنابراین احتمال اسکار با آن ها کمتر است. دستگاه های الکتروسرجری rf، نسبت به کوتر های قدیمی برش دقیق تری ایجاد می کنند، به بافت سالم آسیب نمی زنند و درد و خونریزی کمتری ایجاد می کنند و در نهایت اسکار کمتری به جا می گذارند.

ابزار جراحی الکتریکی جهت ایجاد برش و جلوگیری از خونریزی در اتاق عمل، مطب و کلینیک کاربرد وسیعی دارد به نحوی که در خونریزی ها برای ایجاد لخته، بریدن و شکافتن بافت ها و نابود نمودن بافت به روش سوزاندن کار می رود. این کار توسط اعمال جرقه های الکتریکی میان پروب و بافت که موجب تمرکز گرما و حرارت در محل مورد نظر و نابودی بافت می شود، انجام می گیرد.

 

مزایای استفاده از دستگاه الکتروسرجی

مزایای استفاده از چاقوی برش الکتریکی نسبت به یک چاقوی برش مکانیکی، یکی امکان انعقاد هم زمان با برش و دیگری جلوگیری از پراکنده شدن سلول های بیمار به بافت های اطراف و آسیب به آن ها است که مزیت بزرگی به شمار می آید. این وسیله در ابتدا فقط برای عمل انعقاد بافت جهت جلوگیری از خونریزی مورد استفاده قرار می گرفت، ولی در حال حاضر جهت برش بافت یا برش و انعقاد هم زمان مورد استفاده قرار می گیرد.

در برش الکتریکی با کوتر های قدیمی، جریانی از بدن بیمار عبور نمی کند، بلکه نوک پروب از طریق عبور یک جریان الکتریکی از سیم با مقاومت بالا گرم می شود سپس گرمای انتقال یافته از نوک پروب به بافت، باعث برش یا انعقاد آن می شود که به شکل پروب مورد استفاده بستگی دارد.

  الکتروکوتر2 - الکتروکوتر  

کارکرد الکتروسرجی

الکتروکوتر یا برش دهنده الکتریکی جدید از یک پروب یا تیغه الکتریکی جهت برش بافت و انعقاد آن برای کنترل خونریزی به طور همزمان استفاده می کند. بیشترین کاربرد آن در برش زدن و کنترل و جلوگیری از خونریزی حین اعمال جراحی چشم، صورت، جراحی پلاستیک و ترمیمی است.

جلوگیری از خونریزی حین عمل جراحی علاوه بر آن که برای بیمار امری ضروری و حیاتی است، به جراح امکان می دهد تا ساختارهای بافت تحت عمل را به راحتی مشاهده نماید. الکتروکوترهای خاص در جراحی های پوست و زنان مورد استفاده قرار می گیرند. در این واحدها، از گرما برای برش بافت استفاده می شود. هنگامی که گرما از طریق پروب گرمایی جهت برش یا انعقاد به بافت اعمال می شود، چندین تغییر ممکن است اتفاق بیافتد که شامل:

۱- از هم پاشیدن سلول ها و آزاد شدن محتوای داخل آن ها ۲- بخار شدن آب داخل بافت که منجر به جمع شدن بافت می شود ۳- پروتئین سلول های خون و بافت تغییر شکل داده و به شکل لخته در می آید

 

مقایسه کوتر یا الکتروسرجی

در کوترهای قدیمی نوک پروب مورد استفاده از طریق عبور جریان از سیم با مقاومت بالا گرم می شود و این گرما مستقیما به بافت اعمال می گردد ولی در انواع جدید امواج رادیوفرکانسی باعث ایجاد حرارت فقط در سطح سلول های بافت بیمار و تبخیر آب آن ها و از بین رفتن ضایعه می شود.

نوع پروب الکتروکوتر با پوشش فلزی برای انعقاد و انواع دیگر برای برش و انعقاد همزمان مورد استفاده قرار می گیرد. در حین برش الکتریکی، میزان جریان عبوری از المنت، گرمای تولید شده در پروب را تغییر می دهد.

 

ویژگی های الکتروسرجی

منبع تغذیه الکتریکی که از ولتاژ معمولی تغذیه می کند، میزان جریان عبوری از المنت را تنظیم می کند که از طریق کنترل های قرار گرفته بر روی دستگاه صورت می گیرد. در برخی دستگاه ها، المنت حساس به دما مثل ترموکوپل، با پروب ادغام شده و درجه حرارت را مانیتور می کند. همچنین برخی پروب های برش الکتریکی دارای یک منبع نور با شدت متغیر برای روشن کردن ناحیه مورد جراحی است.

استفاده از گاز آرگون جهت افزایش کارایی انعقادی این واحدها، جلوگیری از خونریزی سریع و موثر بافت در ارگان هایی با عروق خونی فراوان را امکان پذیر می سازد که به کوترهای آرگونی موسومند. برای انعقاد خون و خشکاندن بافت از پالس های سینوسی میرا شونده استفاده می شود. امواج سینوسی RF دارای فرکانس طبیعی ۲۵۰ تا۵۰۰ KHZ برای دستگاه های مناسب اتاق عمل است و معمولا ۱۲۰ پالس در ثانیه اعمال می شود.

ولتاژ مدار باز در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ ولت و توان بر روی بار ۵۰۰ اهمی در حدود ۸۰ تا ۲۰۰ وات است. مقدار ولتاژ و توان بستگی به کاربردهای ویژه دستگاه جراحی الکتریکی دارد. عمل برش با منبع RF موج پیوسته انجام می گیرد. در دستگاه های مناسب اعمال پوستی و جراحی پلاستیک، فرکانس بالاتر و در حد مگاهرتز است. فرکانس های خیلی زیاد، قدرت برش را کم می کند.

  الکتروکوتر3 - الکتروکوتر  
نکات مهم درباره دستگاه های الکتروکوتر

اغلب دستگاه ها در حین کار به دلیل اثر بارگذاری و کشیده شدن جریان قادر به تولید منبع پیوسته نبوده نیاز به مدولاسیون دامنه است. الکترودهای بکار رفته در سایزها و شکل های مختلف موجود است. الکترود فعال شبیه چاقوی جراحی است، با یک دسته ایزوله که توسط جراح گرفته می شود. سوئیچ دستی که بر روی دسته الکترود قرار دارد اعمال جریان به پروب را امکانپذیر می سازد.

در حالیکه هدف پروب فعال، اعمال انرژی به بافت از طریق نوک پروب است که به اعمال برش، انعقاد یا هر دوی آنها منجر می شود. الکترود خنثی دارای عملکرد متفاوتی است. نقش این الکترود در حقیقت تکمیل مدار اعمال RF به بیمار است، بدون آن که چگالی جریان بالایی برای آسیب رساندن به بافت را داشته باشد که در ساده ترین حالت از یک پلیت بزرگ که زیر بدن بیمار قرار می گیرد، تشکیل می شود.

در بیشتر اعمال جراحی از یک الکترود خنثی ۲۷ سانتیمتر مربع که بر روی ران قرار می گیرد استفاده می شود. اساس کار دستگاه این گونه است که جریان الکتریکی از طریق کابل های مربوط و الکترود فعال به بدن بیمار اعمال می شود سپس جریان الکتریکی از طریق الکترود برگشتی Dispersive Electrode یا Return Electrode که در زیر بیمار قرار داردو کابل مربوطه، به دستگاه بر می گردد.

اثر گرمایی دستگاه که به تخریب بافت منجر می شود، به وسیله مقاومت الکتریکی بافت به جریان با فرکانس و چگالی بالا ایجاد می گردد و دانسیته عبور جریان باعث برش بافت می گردد. جهت جلوگیری از سوختن بافت، الکترود برگشتی بایستی دارای سطح تماس بزرگ با بدن بیمار بوده تا مسیر خروجی با مقاومت کم و چگالی جریان پائینی را ایجاد می کند.

فرق الکتروکوتر مونوپولار و الکتروکوتر بای پولار در RF :

الکتروکوتر مونوپلار: تک قطبی. یعنی یک پروب در دست پزشک و پلیت به بدن بیمار چسبیده می‌شود.

الکتروکوتر مونوپولار :

۱. قدرت مونوپولار در مقایسه با بایپولار بیشتر است.

۲. درجات مانور بسیار بیشتر نسبت به بایپولار

۳. برداشتن ضایعات بسیار ظریفتر و زیباتر از بایپولار

۴. نیدل های مختلف ازجمله لوپ الکترود برای برداشتن پولیپ ها و بال الکترود برای “کواگوله” بهتر و سریعتر.

۵. استفاده در اورولوژی در پروستاتکتومی و ENT و لاپاراسکوپی به‌صورت بسیار کارامد.

الکتروکوتر بای پلار

بای پولار یعنی دو قطبی.

هر دو پین‌ها روی یک نقطه متمرکزند. در این روش از یک پنس بخصوص استفاده می‌شود که جریان در همان نقطه محدود می‌شود.

مزایای الکتروکوتر بای پولار :

۱. بخاطر متمرکز بودن جریان در یک نقطه مطمعن ترین روش استفاده از RF میباشد. ۲. برای بیمارانی که از “پیس میکر ” یا انواع پروتز استفاده میکنند تنها روش امن در جراحی میباشد. ۳. جهت استفاده برای بستن عروق ضخیم با استفاده از “ترمو استپلر” که فقط با روش بایپولار میسر است ۴. روش بسیار کار امد در برداشتن تیروئید بخصوص هنگام جداکردن عصب متصل به آن است. توان های مورد استفاده از مونوپلار معمولا بالاتر از بایپولار است.بسته به موضعی که کار میکنیم توانها متفاوت است. مثلا در کاربردهای پوستی برای برای برش (cut ) از توان حدود ۵٠ وات استفاده میشودولی در درمانهای پروستات ، معمولا از توان ١٢٠ وات و بالاتر هم استفاده میشود.درحالیکه در کواگولیشن یا انعقاد از توان های کمتری (معمولا٣٠درصد کمتر از کات) استفاده میشود. لازم به ذکر است که از نظر تکنیکی شکل موجRF هنگام عمل cut متفاوت است با انعقاد،معمولا شکل موج cut تیزت، و اصطلاحا دندانه اره ای است.درحالیکه شکل موج هنگام انعقاد تقریبا سینوسی است.

شما میتوانید برای خرید انواع دستگاه الکتروکوتر با کارشناسان شرکت افراطب به صورت ۲۴ساعته در تماس باشید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب